top of page

Mindoro

Etter uken i Cavite gikk turen videre til Mindoro. Her er det vi skal bo dette året. Responsen til et par av ungene når de fikk se plassen var: wow! Det ser jo ut som en egen landsby! Første uken har gått med på å installere seg i hus og hjemmeskole. Vi har funnet et lite kontor som brukes til skole og funnet oss godt til rette i huset. Vi har blitt kjent med det lokale markedet i Abra de Ilog (nærmeste tettsted ca. 10 min unna) og Mamobrao (litt større by ca. 30 min unna). Vi har fått hilse på og bli litt kjent med de ulike arbeiderne som jobber her på basen.


Utenom at vi er her skjer det en del her. Iselin senteret er en fødeklinikk hvor gravide kan få hjelp i forbindelse med fødsel og svangerskap. Her driver jordmødrene også med helseopplysning og helsehjelp i lokalsamfunnet. I bygget ved siden av holder livlihood damene til. De er noen av de som produserer alt det fine som dere kan handle fra Helping Hands (husk å komme på julemarkede som kommer før jul!). De har sponsorbarn som kommer hver lørdag morgen og her i området er det mange som også får hjelp med skolemateriale slik at de kan få muligheten til å gå på skolen.


Vi har også fått være med noen turer ut i landsbyer. De jobber i åtte forskjellige landsbyer nå. Her bor Mangyan, urbefolkning, som ofte har dårligere levevilkår enn Filippinere ellers. De har hatt en tendens til å bli sett ned på og behandlet dårlig. Fra tidligere av var Mangyan nomader, men flere av stammene har slått seg ned i mindre landsbyer. De besøkene vi var med på denne gangen var det bading av unger, utdeling av nye klær og litt brød. Den ene landsbyen vi var i var rett ved en elv, så da badet både de lokale og de to yngste her i familien. Fantastisk å få være med å vise Guds kjærlighet på en praktisk måte. Det er godt å vaske seg rein på utsiden, men enda viktigere er det å la Gud få vaske oss rein på innsiden.


Cato har fått prøve seg som sjåfør på Jepneeyen som hører til arbeidet, og den er stor nok til å romme 20 nordmenn eller 40+ Filippinere.


29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page