top of page

Endelig en ny oppdatering!


De siste ukene/måneden har vi hatt litt dårlig nettilgang og mobildekning, så dermed har det vært utfordrende å få delt så mye om livet her. Nå er vi velsignet med en god internettløsning. Så nå skal vi prøve å oppsummere flere uker på kort tid


De første frivillige til misjonstreningen ankom i begynnelsen av oktober, og det har vært enormt kjekt å komme i gang! En herlig gjeng med ivrige unge voksne. Vi har hatt gode dager sammen og kommet inn i rutinene for hverdagen! Her går det mye i trening i Guds ord, å lære engelsk, lære ulike kulturer og ledertrening. Vi er også godt i gang med å lese gjennom bibelen på under ett år.


For noen uker siden var hele familien sammen med de frivillige med jordmødrene ut i to landsbyer og hjalp til med «sanitation». Denne gangen var det å hjelpe til med å plukke søppel og dele Jesus med barna. Uken etter var vi tilbake med jordmødrene i landsbyene med bading, klippe negler, sjekke for lus og utdeling av klær.


Om lørdagene har vi opplegg med sponsorungene, og den ene lørdagen før sponsorungene med fedre kom, så vi en slange rett ved der vi har skole. En av fedrene var lynrask og tok seg av slangen. Neste dag fant vi en til i trappen ned fra huset som vakten hadde tatt seg av mens vi sov.


Vi hadde noen få dager med hele gjengen i Cavite hvor vi blant annet hjalp til med praktisk arbeid på basen, som maling, pussing, vasking av møbler og barnepass.


De siste to ukene har Lasse fra Stokke vært her og vi har fått et lokalt nettverk opp å gå, et fantastisk digitalt verktøy ifbm misjonstreningen, men også til hjelp med hjemmeskole. Vi har vært på tur til landsbyen Latag, som er en time å kjøre og to-tre timers gåtur opp i fjellet. Her fikk vi samlet ca 100 barn, delte Guds ord med dem, leverte ut strikket plagg fra Norge, ba for syke og lekte med barna. På turen måtte vi også ha med oss ni bevæpnede vakter. Nicolai var litt skeptisk til disse med en gang med endte opp med å sjarmere de alle i senk.


I forrige fikk vi opplæring i hvordan rense vann slik at det kan drikkes og fikk til og med teste ut å rense Cola til vann (så kan det vel diskuteres om dette er bortkastet bruk av verdifull Cola?).


Så takknemlig for å stå sammen med dere alle og for all forbønn!
14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page